Mijn favorieten

 

Taxatie in Emmen en omgevingJe woning laten taxeren door Woonaccent Makelaars Emmen

De redenen om je woning in Emmen en omgeving te laten taxeren zijn divers. Zo eisen veel hypotheekverstrekkers bij een hypotheekaanvraag een actueel taxatierapport uitgevoerd door een erkend taxateur. Andere aanleidingen voor een taxatie zijn bijvoorbeeld het bepalen van de vraagprijs bij een verkoop, het verdelen van de boedel bij scheiding of overlijden, het verbouwen van je huis of een taxatie voor fiscale doeleinden.  


Erkend taxatierapport door een gecertificeerd taxateur 

De makelaar van Woonaccent Emmen is gecertificeerd bij  Stichting VastgoedCert, een platform die mede zorgt dat taxaties op eenzelfde wijze worden uitgevoerd en daarmee de kwaliteit van het taxatierapport waarborgt. Woonaccent Makelaars Emmen kan hierdoor in elke situatie een professionele taxatie garanderen. Wij hanteren een vaste prijs voor taxaties, waardoor je nooit voor verassingen komt te staan. 

Neem contact op met ons via 0591-647170 om meer te weten te komen of maak gelijk een afspraak voor een taxatie. 


 
 

Woonaccent Makelaars Gorinchem taxeert je huis in 3 stappenVeelgestelde vragen 


Accepteert de bank ieder taxatierapport?

Dat ligt aan de reden voor de taxatie. Bij een hypotheekaanvraag is het noodzakelijk dat het taxatierapport voldoet aan de eisen van de geldverstrekker (banken en andere hypotheekverstrekkers). Bij elke geldverstrekker zijn deze eisen weer anders. Wel is afgesproken dat er bepaalde gemeenschappelijke kwaliteitseisen zijn waar het rapport en de taxateur aan moeten voldoen. De taxateur moet ingeschreven zijn bij een van de 2 bekende registers (VastgoedCert of SCVM) en het taxatierapport moet volgens de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte opgesteld worden.


Krijg je bij een taxatie ook informatie over de bouwkundige staat?

Nee, de staat van onderhoud wordt wel beoordeeld tijdens een taxatie, waarbij de taxateur signaleert of er een reden is om verder bouwkundig onderzoek aan te vragen.


Kan ik mijn aankoopmakelaar inschakelen voor de taxatie?

Nee, bij een taxatie voor een hypotheekaanvraag moet de taxatie uitgevoerd worden door een onafhankelijke taxateur, die dus niet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van de woning. 

 


Neem contact op

Wil je graag meer weten of staat je vraag hier niet bij? Wij zijn je graag van dienst. Vul het formulier hieronder in of bel ons op 0591-647170.

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring